Digitale transformatie, digitale groei en andere e-mergencies

Ik ben Jaap Kooij, een ervaren digital director met bewezen successen in digitale transformatie en het realiseren van digitale groei voor top merken en bedrijven

Specialisaties

e-Commerce en Online Sales

Opzetten en uitbouwen van e-commerce en Marketplace sales en marges in EMEA.

Omni Channel marketing

Marketing en activatie in alle online en offline stappen in de Customer Engagement Journey.

Digitale business modellen

Realiseren van digitale verdienmodellen die kanaalconflicten minimaliseren 

Over Jaap Kooij

De architect en motor achter uw digitale successen

Ik breng succes door het opzetten of uitbouwen van ecommerce, omni channel communicatie en activatie, nieuwe digitale verdienmodellen en samenwerkingsverbanden die bedrijven in staat stellen om te groeien en te bloeien in een snel veranderend, consument gerichte en digitale tijdperk.

Ik boek successen in D2C, B2B and B2B2C door het verhogen van online sales; het creëren van  omni channel strategieën die bestaande klanten en kanalen respecteren; het uitbouwen van nieuwe kanalen, landen, categorieen, producten en services; het inzetten van technologie en date; het managen van marketing activatie en lead generatie; het creëren van digitale en omni channel merk belevingen; en het optimaliseren of herstructureren van de organisation en kosten structuur.

De afgelopen 20 jaar heb ik digitale P&L’s in EMEA gemanaged variërend van 2 FTE en nog geen 1 miljoen euro omzet to 50 FTE en 70 miljoen euro omzet voor grote merken en bedrijven in Healthcare, Retail, FMCG, Logistiek, en Finance. In vaste dienst of als een interim manager of consultant.

Klanten

Heeft u een e-mergency?

Heeft uw bedrijf een D2C strategie nodig? Of heeft u kanaal conflicten? Zijn touch points in de customer journey niet goed op elkaar afgestemd? Weet u niet zeker of u wel genoeg resultaat haalt uit uw marking budgetten? Verliest u marktaandeel op marktplaatsen als Amazon of Bol.com? Wilt u uitbreiden naar andere Europese landen? Zoekt u besparingen in uw digitale P&L? Wilt u uw digitale team en partners beter laten performen? Dan kan ik helpen!

Minder kanaal conflicten

Uw klanten verwachten dat u aanwezig bent op alle plekken die ze bezoeken in hun klantenreis. Of het nu online of offline is. 

Maar het toevoegen van nieuwe digitale kanalen wordt niet altijd gewaardeerd door uw bestaande offline partners of collega’s

Laat mij u helpen om een omni channel strategie en samenwerkingsmodel te creëren die de klant centraal stelt en waar alle bestaande partners en kanalen een integraal onderdeel zijn van het gezamenlijke succes!

Ervaren leider en team manager

Motiveren en coachen van professionals

Als leider neem ik verantwoordelijkheid en ben ik resultaat gericht.

Maar ik breng ook een combinatie van inhoudelijke expertise, energie, creativiteit, empathy en ervaring die me een geloofwaardige coach en mentor maken.

Een leider waar professionals en stakeholders met verschillende culturele achtergronden voor kiezen om mee samen te werken.

Neem contact op